Hirdetés

Vega kedgeree

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
300 g főtt rizs (barna, sima, vad stb.)
70 g vaj
1 nagy marék fodros kel
1 nagy marék fagyasztott borsó
½ fej brokkoli
1 tk currypor
1 mk édesköménymag
1 ujjnyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
½ fej hagyma
1 kis piros chili
2 - 3 tojás
só, bors
olívaolaj
Hirdetés

Vega kedgeree

A kedgeree egy india rizses egytálétel ami eredetileg füstölt tőkehallal készül de mi most megcsináltuk vega verzióban, tökéletes hatperces tojással, és isteni lett! Tökéletes módja a maradék rizs felhasználásának, úgyhogy próbáljátok ki! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
300 g főtt rizs (barna, sima, vad stb.)
70 g vaj
1 nagy marék fodros kel
1 nagy marék fagyasztott borsó
½ fej brokkoli
1 tk currypor
1 mk édesköménymag
1 ujjnyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
½ fej hagyma
1 kis piros chili
2 - 3 tojás
só, bors
olívaolaj

Egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az apró rózsáira szedett brokkolit. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. 1-2 perc után rádobjuk az édesköménymagot és miután elkezdett pattogni, félrehúzzuk és mehet a currypor is. Visszatoljuk, beletesszük a rizst és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fodros kelt. Összeforgatjuk az egészet és elzárjuk. Tökéletes 6 perces tojással tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások