Hirdetés

Vega rakott padlizsán

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
600 g krumpli
3 db nagy padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
70 g paradicsompüré
600 ml passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
300 g füstölt sajt (vagy trappista)
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega rakott padlizsán

Néha érdemes még a böjt után is húsmentes napokat beiktatni. Ezekre a napokra csodás alternatíva lehet egy jó kis rakott padlizsán, rengeteg sajttal. Hidd el, cseppet sem fog hiányozni a hús, ha ezt készíted ebédre!
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
600 g krumpli
3 db nagy padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
70 g paradicsompüré
600 ml passata (passzírozott paradicsom)
só, bors
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
300 g füstölt sajt (vagy trappista)
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból is szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.

A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával.  Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.

A rakott padlizsán tálalása

Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet a felkarikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk. Jöhet rá egy réteg paradicsomszósz, amire sajtot reszelünk és rátesszük a padlizsán felét. Erre jöhet még egy réteg paradicsomszósz, rá egy réteg sajt és a maradék padlizsán. Erre megint egy réteg szósz és végül még egy kis reszelt sajt. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Ha tetszett a rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások