Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 ml majonéz
- 2 ek magos mustár
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 ml majonéz
- 2 ek magos mustár
- 1 csokor petrezselyem
A majonézes padlizsánkrémhez a padlizsánokat félbevágjuk, 1-1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és alufóliába csomagolva 220 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük őket. Miután megsültek, egy kanállal kiszedjük a belsejüket, hogy a héja ne kerüljön a krémünkbe.
4 darab fél padlizsánt a turmixkehelybe teszünk, jöhet hozzá a fokhagyma, a majonéz és a mustár, majd krémesre keverjük. A kimaradt padlizsánokat kis kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és a kész krémünkbe forgatjuk. Pirított bagettel vagy akár zöldségekkel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 50 perc
Ha tetszett a majonézes padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Padlizsán minden mennyiségben: