Hozzávalók
- 200 g rizs
- 200 ml víz
- 700 ml tej
- 100 g darált dió
- 10 g vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 30 g durvára vágott dió
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 200 ml víz
- 700 ml tej
- 100 g darált dió
- 10 g vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 30 g durvára vágott dió
A diós tejberizs elkészítéséhez a rizst átmossuk, és egy száraz edényben, magasabb hőmérsékleten kissé lepirítjuk, de vigyázzunk, ne égjenek meg a szemek. Azután lejjebb vesszük a lángot, és felöntjük a vízzel a rizst. Mikor magába szívta a vizet, felöntjük a tejjel, majd beleszórjuk a darált diót. Mehet bele a vaníliás cukor, a cukor és a citromhéj is.
Alacsony lángon addig főzzük a rizst, amíg megpuhulnak a szemek, és magukba szívják a folyadékot. A végén belekeverjük a vajat, majd kis tálakba szedjük a tejberizst, és apróra vágott dióval tálaljuk.
Előkészítés: 2 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 22 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több diós recept:
Diós-szilvás gombóc fahéjmártással
Diós kosárka
Diós francia sütemény meggyraguval