Hirdetés
Green Kitchen

Diós francia sütemény meggyraguval

Hozzávalók

1
kenyérsütő formához
+

A tésztához

200 g vaj
20 g méz
80 g liszt
120 g darált dió
3 g sütőpor
1 csipet só
7 db tojásfehérje (M-es)
240 g cukor

A raguhoz

250 g magozott meggy
1 tk fahéj
25 g barna cukor
1 mk dzsemfix
½ db citrom

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Diós francia sütemény meggyraguval

Egy igen egyszerű diós-meggyes sütit hoztam nektek. Ha szeretnétek valami újat is a karácsonyi asztalon, akkor készítsétek el ezt az illatos, francia diós süteményt. Garantált a siker!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kenyérsütő formához
+

A tésztához

200 g vaj
20 g méz
80 g liszt
120 g darált dió
3 g sütőpor
1 csipet só
7 db tojásfehérje (M-es)
240 g cukor

A raguhoz

250 g magozott meggy
1 tk fahéj
25 g barna cukor
1 mk dzsemfix
½ db citrom

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Első lépésként a vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk egy edényben, majd folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy szép lassan aranybarnává váljon. Ha ez megtörtént, félrehúzzuk az edényt a tűzhelyről, és belecsurgatjuk a mézet, majd hagyjuk kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a sütőport és a sót. Robotgéppel elkezdjük a tojásfehérjéket a cukorral krémesre habosítani, majd amikor elértük a kívánt állagot, akkor kis adagonként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és lassan a tésztához öntjük a mézes vajat is.

A tésztánkat 1-2 órára a hűtőbe tesszük, ezután kivajazott formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a tészta pihen, addig el tudjuk készíteni a meggyragut a sütinkhez. Egy kis edényre lesz szükségünk, amibe beletesszük a meggyet, és felforraljuk a fahéjjal. A cukrot összekeverjük a dzsemfixszel, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, és így forraljuk 1-2 percig, folyamatos kevergetés mellett. Végezetül fél citrom levével ízesítjük, és ha úgy gondoljuk, tehetünk még  bele egy kis fahéjat is.

Tálaláskor felvágjuk a süteményt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és kanalazunk mellé a meggyraguból.

Diós francia sütemény meggyraguval
Diós francia sütemény meggyraguval

Ha tetszett a diós francia sütemény meggyraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több meggyes sütemény:

Mákos-meggyes csiga

Túrós-meggyes pite

Meggyes tejberizstorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások