Hozzávalók
A joghurtos krémhez
- 250 g görög joghurt
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A fűszeres olajhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 80 ml olívaolaj
- 1 tk chilipehely
Az összeállításhoz
- 2 db naan lepény
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 4 ek vörös pesztó
- só, bors
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- szezámmag
- olívaolaj
Hozzávalók
A joghurtos krémhez
- 250 g görög joghurt
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A fűszeres olajhoz
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 80 ml olívaolaj
- 1 tk chilipehely
Az összeállításhoz
- 2 db naan lepény
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 4 ek vörös pesztó
- só, bors
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- szezámmag
- olívaolaj
A joghurtos krémhez a görög joghurtot egy tálba rakjuk, belecsepegtetjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem is.
A fűszeres olajhoz a fokhagymát apróra vágjuk, és egy kis tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
Az összeállításhoz előveszünk két naan lepényt (recept itt), lekenjük a fűszeres olajjal, a tojásokat pedig kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. A naan lepényekre kenünk egy-egy nagy adag görög joghurtos krémet, erre kerül kevés vörös pesztó (recept itt), majd mehetnek rá a tükörtojások is. Jöhet a sózás, borsozás, majd friss durvára vágott kaporral és petrezselyemmel, kevés szezámmaggal megszórjuk, és pár csepp olívaolajjal tálaljuk.
Ha tetszett a naan lepényes tojásos reggeli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!