Hirdetés

Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli

Hozzávalók

2
személyre
400 g tisztított édesburgonya
70 g paprikás szárazkolbász
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss spenót
2 db tojás
só, bors
3 ek olívaolaj
Hirdetés

Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli

Legyen akár egy hétvégi ráérős, vagy egy hétköznapi reggeli, emiatt megéri felkelni fél órával hamarabb! :D Igazából max. 25 perc alatt kész van és mosogatni is alig kell :D Egy serpenyőben készül az egész, és emiatt tuti, hogy az egyik kedvenc tojásos reggelitek lesz! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
400 g tisztított édesburgonya
70 g paprikás szárazkolbász
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss spenót
2 db tojás
só, bors
3 ek olívaolaj

Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és kb. 6-7 perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk.

Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja (2-3 perc), rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beledobjuk a spenótot, alaposan elkeverjük és elzárjuk. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások