Hozzávalók
- 220 g tepertő
- 3 db főtt tojás
- só, bors
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek mustár
- 4 ek tejföl
- 0.25 db citrom leve
- 0.25 csokor snidling
- 4 szelet kenyér
Tojásos tepertőkrém pirítóssal
Hozzávalók
- 220 g tepertő
- 3 db főtt tojás
- só, bors
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek mustár
- 4 ek tejföl
- 0.25 db citrom leve
- 0.25 csokor snidling
- 4 szelet kenyér
A tojásos tepertőkrém pirítóssal fenséges reggeli vagy éppen vacsora lehet! Első lépésként a tepertőt egy késes aprítóban nagyjából lezúzzuk, majd kisebb darabokban mehet hozzá a tojás is, közben sózzuk, borsozzuk. A vörös- és fokhagymát finomra vágjuk, és a mustár, a tejföl, valamint a citromlé társaságában a hagymás tepertőhöz adjuk, majd újra lezúzzuk a tepertőkrémet. A snidlinget apróra vágjuk, a nagy részét a krémhez adjuk, majd belekeverjük.
A kenyereket megpirítjuk, megkenjük a tepertőkrémmel, megszórjuk a maradék snidlinggel, és kész is vagyunk!
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a tojásos tepertőkrém pirítóssal recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mi a jó a pirítósban azon kívül, hogy extra ropogós? Hát az, hogy jól megpakolhatjuk mindenféle isteni krémmel! Próbáljátok ki ezeket a kencéket is:
Beans on toast, avagy a klasszikus paradicsomos bab pirítóssal