Hozzávalók
- 4 szelet toastkenyér
- 3 ek olaj
- 4 tojás
- só, bors
A babos raguhoz
- 2 ek olaj
- 4 szelet bacon
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 250 g konzerv fehérbab
- 250 g darabolt paradicsom
Beans on toast, avagy a klasszikus paradicsomos bab pirítóssal
Hozzávalók
- 4 szelet toastkenyér
- 3 ek olaj
- 4 tojás
- só, bors
A babos raguhoz
- 2 ek olaj
- 4 szelet bacon
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 250 g konzerv fehérbab
- 250 g darabolt paradicsom
A paradicsomos bab az angol reggelik kötelező hozzávalója, nálunk is nagyon népszerű lett. Elkészíteni gyerekjáték: a raguhoz az olajon elkezdjük megpirítani az apróra vágott bacont, közben rádobjuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az oregánóval. Ráöntjük a leszűrt konzervbabot és a darabolt paradicsomot, és alacsony lángon 15 percig rotyogtatjuk.
A toastkenyereket kenyérpirítóban vagy egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és kiszedjük.
Egy serpenyőben az olajon tükörtojást készítünk, amit sózunk és borsozunk.
Tálalásnál a kenyérszeleteket jól megpakoljuk a babos raguval, és rátesszük a tükörtojást.
Ha tetszett a paradicsomos bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!