Beans on toast, avagy a klasszikus paradicsomos bab pirítóssal

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet toastkenyér
3 ek olaj
4 tojás
só, bors

A babos raguhoz

2 ek olaj
4 szelet bacon
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk oregánó
250 g konzerv fehérbab
250 g darabolt paradicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Beans on toast, avagy a klasszikus paradicsomos bab pirítóssal

Ez az egyik klasszikus angol reggeli, ami szinte tényleg csak „bab kenyéren”. Persze nem árt néhány ízesítő anyaggal – például baconnel – felturbózni, de abszolút dobogós a 10 perces reggeli kategóriában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet toastkenyér
3 ek olaj
4 tojás
só, bors

A babos raguhoz

2 ek olaj
4 szelet bacon
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk oregánó
250 g konzerv fehérbab
250 g darabolt paradicsom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A paradicsomos bab az angol reggelik kötelező hozzávalója, nálunk is nagyon népszerű lett. Elkészíteni gyerekjáték: a raguhoz az olajon elkezdjük megpirítani az apróra vágott bacont, közben rádobjuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az oregánóval. Ráöntjük a babot és a paradicsomot, és 15 percig rotyogtatjuk.

A toastkenyereket kenyérpirítóban vagy egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és kiszedjük.

Egy serpenyőben az olajon tükörtojást készítünk, amit sózunk és borsozunk.

Tálalásnál a kenyérszeleteket jól megpakoljuk a babos raguval, és rátesszük a tükörtojást.

paradicsomos bab
Beans on toast

Ha tetszett a paradicsomos bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a babos receptek is érdekelhetnek:

Babgulyás

Tarjás-kolbászos babragu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások