Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöld fűszeres-prosciuttós dutch baby

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű serpenyőhöz
+

A tésztához

1 nagy ek vaj
4 db tojás
160 ml tej
2 csipet só
80 g liszt
3 ek reszelt parmezán
80 g reszelt cheddar
1 szál kakukkfű
1 kis csokor snidling
1 kis csokor petrezselyem

A tálaláshoz

4 szelet prosciutto
1 csomag burrata vagy mozzarella
1 marék rukkola
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zöld fűszeres-prosciuttós dutch baby

Az elmúlt évek alatt itt, a stúdiónkban, a dutch baby számos édes változatát elkészítettük már. Ellenben sós még talán nem is készült, pedig nagyon finom!!! Sok sajt, zöld fűszerek, egy magas hőfokon megpirult palacsintatészta-féleségben, prosciuttóval és burratával. Mennyei!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű serpenyőhöz
+

A tésztához

1 nagy ek vaj
4 db tojás
160 ml tej
2 csipet só
80 g liszt
3 ek reszelt parmezán
80 g reszelt cheddar
1 szál kakukkfű
1 kis csokor snidling
1 kis csokor petrezselyem

A tálaláshoz

4 szelet prosciutto
1 csomag burrata vagy mozzarella
1 marék rukkola
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A serpenyőbe dobjuk a vajat, és betoljuk a sütőbe 2-3 percre. Közben lazán felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a sót, a lisztet, a reszelt parmezánt, cheddart és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát csomómentesre keverjük, beleöntjük a forró serpenyőbe, majd visszatoljuk a sütőbe, és 15-18 percig sütjük. 

Mikor szép aranybarna a tésztánk, kivesszük a sütőből, rápakoljuk a sonkaszeleteket, rátépkedjük a burratát (vagy mozzarellát), megszórjuk egy adag rukkolával, borsozzuk, és már ehetjük is.

Zöld fűszeres-prosciuttós dutch baby

Ha tetszett a zöld fűszeres-prosciuttós dutch baby receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások