Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott borsó
- só, bors
- ½ db friss szerecsendió reszelve
- 50 ml víz a főzővízből
- 2 ek friss citromlé
- 100 g hideg vaj
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott borsó
- só, bors
- ½ db friss szerecsendió reszelve
- 50 ml víz a főzővízből
- 2 ek friss citromlé
- 100 g hideg vaj
A borsópüréhez először is a fagyasztott borsót bő, sós, lobogó vízbe dobjuk. Miután újra felforrt, 5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal szedjük ki egy tálba (a főzővízből tegyünk félre egy keveset) és hagyjuk egy kicsit hűlni a megfőtt borsót. Friss borsóból is készíthetitek, ekkor több ideig kell főzni a borsót, míg megpuhul.
Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük úgy, hogy előbb sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, beleöntjük a vizet, a citromlevet, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a hideg vajat. Ha kevésbé édesen szeretitek a borsópürét, akkor adjatok hozzá még 1 evőkanálnyi citromlevet.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a borsópüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!