Hirdetés

A tökéletes borsópüré

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg fagyasztott borsó
só, bors
½ db friss szerecsendió reszelve
50 ml víz a főzővízből
2 ek friss citromlé
100 g hideg vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A tökéletes borsópüré

A cím mindent elmond, nagyon egyszerű, gyors és színes köretötlet! Nem mondom, hogy turbózzátok fel parmezánnal, de ha esetleg még az is van otthon, higgyetek nekem, nem fogja elrontani.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg fagyasztott borsó
só, bors
½ db friss szerecsendió reszelve
50 ml víz a főzővízből
2 ek friss citromlé
100 g hideg vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A borsópüréhez először is a fagyasztott borsót bő, sós, lobogó vízbe dobjuk. Miután újra felforrt, 5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal szedjük ki egy tálba (a főzővízből tegyünk félre egy keveset) és hagyjuk egy kicsit hűlni a megfőtt borsót. Friss borsóból is készíthetitek, ekkor több ideig kell főzni a borsót, míg megpuhul.

Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük úgy, hogy előbb sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, beleöntjük a vizet, a citromlevet, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a hideg vajat. Ha kevésbé édesen szeretitek a borsópürét, akkor adjatok hozzá még 1 evőkanálnyi citromlevet.

Elkészítési idő: 20-25 perc

borsópüré
Íme, a perfekt borsópüré!

Ha tetszett a borsópüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a pürék is érdekelhetnek:

Édesburgonya-püré

Klasszik bébipüré egy kis csavarral

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?