Hirdetés
Karácsonyi menü

A tökéletes olasz gnocchi receptje

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
500 g krumpli
250 g liszt
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A tökéletes olasz gnocchi receptje

Ha sok időtök van, csináljatok dupla vagy tripla adagot a gnocchiból, és fagyasszátok le adagonként, így ha megkívánjátok, csak ki kell olvasztani egy kicsit, és már kerülhet is bele a kedvenc szószotokba!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
500 g krumpli
250 g liszt
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük és még melegen leszedjük a héját. Krumplinyomóval áttörjük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Belekeverjük a lisztet és a sót, és homogén masszává gyúrjuk. Letakarjuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután 4 részre osztjuk.

Lisztezett deszkán hosszú hengereket formázunk belőle, és tetszőleges nagyságú gnocchikat vágunk belőle. A klasszikus csíkozott minta kialakításához egy villán áthúzzuk, vagy a közepére rányomunk picit. Sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.

Ha tetszett a gnocchi receptje,csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

KIÁLLSZ VELÜNK A GYEREKJOGOKÉRT?

Ma 30 éves a Gyermekjogi Egyezmény, amelyet több mint 190 ország – köztük Magyarország – írt alá. Az Egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyek minden gyereket megilletnek. Ilyen például az életben maradáshoz, fejlődéshez, a védelemhez és a társadalomban való részvételhez való jog.

Az UNICEF Magyarország nevében azért fordulunk most hozzád, mert szükségünk van a segítségedre, hogy az évfordulón minél többen megismerjék a gyerekek alapvető jogait.

Ha te is csatlakoznál a figyelemfelhívó kampányhoz, készíts magadról egy képet, és az UNICEF-et megjelölve, posztold ezzel az üzenettel: Kiállok a gyerekjogok mellett!

Itt elolvashatod az Egyezmény rövidített verzióját:
www.unicef.hu

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások