A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 4 fej lila hagyma
- 50 ml 10%-os ecet
- 300 ml forró víz
- 1 ek cukor
- só, bors
A befőzés támogatója a
A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 4 fej lila hagyma
- 50 ml 10%-os ecet
- 300 ml forró víz
- 1 ek cukor
- só, bors
A hagymát megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy csatos üvegbe rakjuk a felkarikázott hagymákat, beleöntjük az ecetet, a forró vizet, a cukrot, sót és borsot, majd lezárjuk és alaposan összerázzuk.
Minél tovább hagyjuk állni, annál jobb lesz a végeredmény. Hűtőben tárolva pár hétig eláll, de miután ezzel felturbózzuk szendvicseinket és ételeinket, nem lesz szükség a hosszú tárolásra.
Ha tetszett az ecetes lila hagyma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Alapreceptek:
Így süsd a lángost, hogy a tied legyen a szezon legjobb sajtos-tejfölöse!