Sült édesburgonya sajtszósszal

Hozzávalók

4
főre
+
2 csomag mirelit édesburgonya (900 g)
1 kis fej lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
10 szelet bacon

A sajtszószhoz

200 g vörös cheddar
2 tk keményítő
200 ml tej
só, bors
1 mk sriracha
1 mk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült édesburgonya sajtszósszal

Ha ti is annyira imádjátok a sült édesburit (aminek a mirelit változata amúgy zseniális, annyira, hogy most is ezt használtam), hogy nemcsak köretként, hanem főételként is szeretitek, akkor ez a verzió is biztosan felkerül a kedvenc édesburis receptjeitek listájára.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 csomag mirelit édesburgonya (900 g)
1 kis fej lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
10 szelet bacon

A sajtszószhoz

200 g vörös cheddar
2 tk keményítő
200 ml tej
só, bors
1 mk sriracha
1 mk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sült édesburgonya egy imádnivaló kaja, pláne ha felturbózod egy kicsit: az édesburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és a csomagolás szerint megsütjük sütőben: én 210 fokon sütöttem félórát. 

Közben elkészítjük a sajtszószt: a sajtot lereszeljük, összekeverjük a keményítővel, közben egy lábasban felmelegítjük a tejet. Beleszórjuk a keményítős sajtot, és közepes hőmérsékleten, egy habverővel kevergetve sajtszószt főzünk belőle. Sóval, borssal, srirachával, fokhagymaporral ízesítjük. 

A bacont felkockázzuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Tálaláskor a sült krumplit leöntjük a szósszal, és megszórjuk a többi hozzávalóval.

Sült édesburgonya sajtszósszal
Sült édesburgonya sajtszósszal

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Sültédesburgonya-saláta

Csirkés édesburgonya-tócsni

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások