Hozzávalók
- 2 csomag mirelit édesburgonya (900 g)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 szelet bacon
A sajtszószhoz
- 200 g vörös cheddar
- 2 tk keményítő
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 mk sriracha
- 1 mk fokhagymapor
Hozzávalók
- 2 csomag mirelit édesburgonya (900 g)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 szelet bacon
A sajtszószhoz
- 200 g vörös cheddar
- 2 tk keményítő
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 mk sriracha
- 1 mk fokhagymapor
A sült édesburgonya egy imádnivaló kaja, pláne ha felturbózod egy kicsit: az édesburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és a csomagolás szerint megsütjük sütőben: én 210 fokon sütöttem félórát.
Közben elkészítjük a sajtszószt: a sajtot lereszeljük, összekeverjük a keményítővel, közben egy lábasban felmelegítjük a tejet. Beleszórjuk a keményítős sajtot, és közepes hőmérsékleten, egy habverővel kevergetve sajtszószt főzünk belőle. Sóval, borssal, srirachával, fokhagymaporral ízesítjük.
A bacont felkockázzuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Tálaláskor a sült krumplit leöntjük a szósszal, és megszórjuk a többi hozzávalóval.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!