A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 500 g eper
- 200 g cukor
- 5 g pektin
- pár csepp citromlé
A befőzés támogatója a
A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 500 g eper
- 200 g cukor
- 5 g pektin
- pár csepp citromlé
Az eperdzsem elkészítéséhez az epreket kicsumázzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és egy fazékba dobjuk. Mehet hozzá 150 g cukor, és közepes lángon elkezdjük főzni. 6-8 perc főzés után botmixerrel kicsit átzúzzuk, és tovább főzzük. A maradék 50 g cukrot összekeverjük a pektinnel, és folyamatos kevergetés mellett az eperdzsemhez szórjuk. További 6-7 percig főzzük, majd pár csepp citromlével ízesítjük. Átkeverjük, és tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rázárjuk a tetőt, és 5 percre fejjel lefelé állítjuk az üveget.
- Előkészítési idő: 5-10 perc
- Főzési idő: 10-15 perc
Ha tetszett az eperdzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több epres finomság:
Retró epres-zselés süti
Epres-joghurtos kevert süti
Cukormentes, sütés nélküli epres túrótorta