Hozzávalók
- 1 ½ kg kovászolni való uborka (kisebb)
- 1 csokor friss kapor
- 1 ek koriandermag
- 2 ek mustármag
- 1 ek köménymag
- 10 - 12 db babérlevél
- 2 ek egész színes bors
A befőzőléhez
- 1 ½ liter víz
- 80 g kristálycukor
- 2 tk só
- 70 ml 20%-os ecet
Hozzávalók
- 1 ½ kg kovászolni való uborka (kisebb)
- 1 csokor friss kapor
- 1 ek koriandermag
- 2 ek mustármag
- 1 ek köménymag
- 10 - 12 db babérlevél
- 2 ek egész színes bors
A befőzőléhez
- 1 ½ liter víz
- 80 g kristálycukor
- 2 tk só
- 70 ml 20%-os ecet
Az uborkát alaposan megmossuk, ha szeretnénk, levághatjuk a végeit, a nagyobbakat elnegyedeljük, a kicsiket egészben hagyjuk. A befőzőlé hozzávalóit egy gyorsforralóban összeforraljuk.
A fertőtlenített üvegek aljába pakoljuk a fűszerek felét, majd szorosan belerakjuk az uborkát, a tetejére pedig mehet a maradék fűszer. Teljesen felöntjük az üveget a még forró befőzőlével, egyből rárakjuk a fedőt, majd fejjel lefelé fordítjuk, és a kamrában állni hagyjuk. 3-4 héten belül fogyasztható.
Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés
Ha tetszett a házi csemegeuborka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!