Hozzávalók
- 3 db tojás
- só, bors
- 400 g trappista sajt
- liszt
- panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 3 db tojás
- só, bors
- 400 g trappista sajt
- liszt
- panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
Ez a rántott trappista sajt recept úgy kezdődik, mint bármelyik másik rántott étel receptje. Először a tojást felverjük sóval és borssal. A 2-3 cm vastag, háromszögekre vágott sajtot vízbe mártjuk, majd lisztbe forgatjuk, ami így jobban megtapad rajta. Ezután tojásba mártjuk, majd jöhet a panko morzsa, és újra megismételjük a tojás-morzsa kombót. Ez azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.
@streetkitchenhu A tökéletes rántott sajt 🧀 #cheese #deepfried #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Realy – Ardapez
Berakjuk a sajtokat a fagyasztóba egy tálcán 30 percre, jól elkülönítve, hogy jól le tudjanak hűlni. Ezután 150-160 fokos, bő olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala. Ennél a hőfoknál magasabban nem érdemes sütni, mert hamar megsül a külseje, a belseje pedig nem lesz folyós. Végül papírtörlőn lecsepegtetjük, és frissen fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: 30 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a rántott trappista sajt recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Képek: Shutterstock
Rántott sajt lenmagos bundában
Rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel