Hozzávalók
- 150 ml langyos tej
- 2 tk cukor
- 1 csomag porélesztő (7 g / csomag)
- 180 g liszt
- 120 g rétesliszt
- 2 tk só
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 150 ml langyos tej
- 2 tk cukor
- 1 csomag porélesztő (7 g / csomag)
- 180 g liszt
- 120 g rétesliszt
- 2 tk só
- 1 db tojás
A knédli elkészítéséhez a langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk kissé felfutni. A kétféle lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást és az élesztős tejet, majd kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Félretesszük, és hagyjuk kb. 60 percig, hogy a duplájára keljen.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd olajozott felületen kissé átgyúrjuk, és henger alakúvá formázzuk. Egy lábas aljába vizet teszünk, és felforraljuk. Belehelyezünk egy akkora szűrőt, ami szinte pontosan a lábas mérete. A szűrő aljába zsírpapírt teszünk, amit néhány helyen kilyukasztunk. Erre helyezzük a tésztákat, majd lefedjük, és hagyjuk a forró gőzben 20-25 percig gőzölődni. Fontos, hogy ahogy elkészült, nem szeleteljük fel azonnal, mert ettől nagyon könnyen kiszárad.
- Előkészítési idő: 75-80 perc
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Összesen: 105-115 perc
Ha tetszett a knédli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több alaprecept, amiket jó, ha ismertek:
Buggyantott tojás, ahogy azt kell!