Hirdetés

Knédli

Hozzávalók

4
főre
+
150 ml langyos tej
2 tk cukor
1 csomag porélesztő (7 g / csomag)
180 g liszt
120 g rétesliszt
2 tk só
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Knédli

A knédli gyakorlatilag bármely hús mellé illik, amihez egy frankó szószt vagy mártást adunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 ml langyos tej
2 tk cukor
1 csomag porélesztő (7 g / csomag)
180 g liszt
120 g rétesliszt
2 tk só
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A knédli elkészítéséhez a langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk kissé felfutni. A kétféle lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást és az élesztős tejet, majd kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Félretesszük, és hagyjuk kb. 60 percig, hogy a duplájára keljen.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd olajozott felületen kissé átgyúrjuk, és henger alakúvá formázzuk. Egy lábas aljába vizet teszünk, és felforraljuk. Belehelyezünk egy akkora szűrőt, ami szinte pontosan a lábas mérete. A szűrő aljába zsírpapírt teszünk, amit néhány helyen kilyukasztunk. Erre helyezzük a tésztákat, majd lefedjük, és hagyjuk a forró gőzben 20-25 percig gőzölődni. Fontos, hogy ahogy elkészült, nem szeleteljük fel azonnal, mert ettől nagyon könnyen kiszárad.

Knédli
Knédli
  • Előkészítési idő: 75-80 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen: 105-115 perc

Ha tetszett a knédli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több alaprecept, amiket jó, ha ismertek:

Buggyantott tojás, ahogy azt kell!

Így készíts perfekt palacsintát

Rántotta kisokos – így lesz perfekt a végeredmény!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?