Hozzávalók

6
darabhoz
+
2 l víz
1 nagy csipet só
2 ek 10%-os ételecet
6 db ALDI GOLDLAND tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Buggyantott tojás, ahogy azt kell!

A buggyantott tojás szuper feltét szendvicsekhez vagy egy Lajos-féle spenótfőzelékhez. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
2 l víz
1 nagy csipet só
2 ek 10%-os ételecet
6 db ALDI GOLDLAND tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A buggyantott tojás elkészítésétől sokan félnek, de ha bemagoljátok a következő lépéseket, perfekt lesz a végeredmény!

Egy nagyobb lábasban elkezdjük felforralni a vizet a sóval és az ecettel. Nem kell, hogy lobogjon, elég, ha éppen csak gyöngyözik.

A tojásokat egyesével egy csészébe vagy egy kis tálkába ütjük, innen pedig óvatosan a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk. Nagyjából 2-3 perc főzés után egy szilikonspatula vagy kanál segítségével a már kissé megszilárdult tojást óvatosan kifordítjuk a merőkanálból a vízbe. További 2-3 perc főzés után kellőképp meg is buggyan a tojás, ekkor egy szűrőkanállal óvatosan kiszedhetjük. 

Ha egyszerre többet szeretnénk szervírozni, akkor az ecetes fürdőből először hideg vízbe szedjük őket. A visszamelegítéshez az elkészült tojásokat 1-2 percre visszatesszük a főzővízbe, hogy éppen csak átmelegedjenek, de ne főjenek tovább.

Buggyantott tojás

A sima avokádós pirítós is príma választás, de ha ránk hallgattok, kipróbáljátok a fetás avokádókrémes pirítóst buggyantott tojással, serranoropogóssal!

Ha tetszett a buggyantott tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több tuti alaprecept, ha kezdő vagy a konyhában, de nem riadsz vissza a fejlődéstől:

Így készíts perfekt palacsintát

Így apríts zöldséget úgy, mint a profik!

Szaftos hamburger húspogácsa

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?