Hozzávalók
- 150 g rizottórizs
- 500 ml tej
- 1 tubus sűrített tej
- 24 g vaníliás cukor
- ½ db sárgadinnye
- 3 db nektarin
- 2 db narancs
- 1 db vaníliarúd
- 100 g cukor
- 200 ml habtejszín
Nektarinos-sárgadinnyés gyümölcsrizs
Hozzávalók
- 150 g rizottórizs
- 500 ml tej
- 1 tubus sűrített tej
- 24 g vaníliás cukor
- ½ db sárgadinnye
- 3 db nektarin
- 2 db narancs
- 1 db vaníliarúd
- 100 g cukor
- 200 ml habtejszín
A rizst lassú tűzön, néha belekavargatva puhára főzzük a sűrített tejes, vaníliás cukros tejben. Ha a folyadék elpárologna, bátran pótoljuk, lényeges, hogy szaftos legyen a végeredmény.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ízlés szerint felvágjuk (mi szép vékony cikkekre vágtuk). A narancsok héját leszedjük egy hámozóval, de vigyázzunk, a fehér része ne legyen rajta, mert attól keserű lesz a szirup.A narancsok levét kipréseljük, majd beletesszük a héjdarabokat, a vaníliarudat és a cukrot, felforraljuk, végül a gyümölcsökre öntjük, és az egészet lefedjük egy frissentartó fóliával.
Hagyjuk benne kihűlni a szirupot.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a kihűlt rizzsel. A gyümiket és a szirupot egy pohár aljára kanalazzuk, majd szedünk rá egy szép adag rizst, és a tetejére is kanalazunk a gyümölcsökből.
Ha tetszett a nektarinos-sárgadinnyés gyümölcsrizs receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!