Hozzávalók
- 1000 g káposzta
- 8 - 10 db TV paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 púpozott tk őrölt bors
- 2 púpozott tk chilipehely
- 2 csokor kapor (kicsi)
- 1 db torma (kicsi)
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes krumpli
- 1 púpozott ek só (literenként)
Hozzávalók
- 1000 g káposzta
- 8 - 10 db TV paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 púpozott tk őrölt bors
- 2 púpozott tk chilipehely
- 2 csokor kapor (kicsi)
- 1 db torma (kicsi)
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes krumpli
- 1 púpozott ek só (literenként)
A négybe vágott káposztából kivágjuk a torzsát, majd vékonyra szeleteljük.
A paprikába körkörösen nyomva beleroppantjuk a csumáját, és eltávolítjuk. Ha a klasszikus módszert választjátok a csumázásra, nyilván az is teljesen jó.
A káposztához reszeljük a répát, hozzáadjuk a borsot, a chilit, valamint a rusztikusra vágott kapor zöldjét. Két-három marék káposztát teszünk az edény aljára, erre a kaporszárat, a tormaszeleteket, majd a káposztával megtöltött paprikákat. A tetejére helyezzük a maradék káposztát és a főtt, héjában hagyott krumplit.
Literenként 1 púpozott evőkanál, sóval kikevert vízzel töltjük fel az egészet, úgy, hogy a burgonyát is ellepje. Letakarjuk és egy darab fóliát kötünk rá, majd napos, de nem tűző helyre tesszük, ahol kb. egy hét alatt érik meg.
Ha letelt az egy hét, a paprikákban összement káposzta helyét kipótoljuk az alatta és fölötte felhalmozott káposztával, és visszatesszük a saját levébe. Hűtőben tartjuk, amíg el nem fogyasztjuk.
Ha tetszett a káposztával töltött paprika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!