Kezdjük is a Közel-Kelet egyik legmenőbb gyümölcsével: a gránátalmával!
Nem lesz nehéz dolgunk, csak fogjunk egy éles kést és vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd egy fakanál fejével erősen csapkodva ütögessük ki egy kis tálba a gránátalma magjait.
Ha a gyümölcs húsához a lehető legegyszerűbben szeretnénk hozzáférni, vágjunk le a mangó két oldalából egy-egy szeletet, olyan közel a magjához, ahogy csak tudjuk. Egy késsel vagdossuk be hosszában majd keresztbe, ügyelve, hogy ne vágjuk át a héját, majd egy szimpla mozdulattal fordítsuk ki, így könnyen fogyaszthatjuk is a kis mangókockákat.
Először vágjuk le az ananász tetejét és az alját. Állítsuk talpra és körben vékonyan vagdossuk le a héját. Az ananász magjai átlós sorokba rendezve sorakoznak az ananász külsején, ezeket egy éles késsel bevágva egészen könnyen el tudjuk távolítani és innentől már csak a szeletelés marad hátra.