Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 1 db burgonya (nagyobb)
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál paszternák
- 800 g-1 kg zöld spárga (2 csomag)
- ½ fej karfiol
- ½ fej brokkoli
- 2 csokor kapor
- 1 marék fokhagyma
- 1 púpozott ek egész bors
- só
Hozzávalók
- 1 db burgonya (nagyobb)
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál paszternák
- 800 g-1 kg zöld spárga (2 csomag)
- ½ fej karfiol
- ½ fej brokkoli
- 2 csokor kapor
- 1 marék fokhagyma
- 1 púpozott ek egész bors
- só
A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretesszük kihűlni. A sárgarépát és a paszternákot tisztítás után felszeleteljük, a spárga fás részét eltávolítjuk – ebből még krémlevest is csinálhattok. A karfiolt és a brokkolit is kisebb darabokra vágjuk. Az üveg aljára teszünk egy csokor kaprot, az egész borsot, valamint a fokhagyma és a zöldségek felét. Erre mennek a spárgák, fejjel felfelé, ahol hely van.
Mindent ami maradt, elosztunk az üvegben, majd a tetejére tesszük a másik csokor kaprot. Ezután sós, hideg vizet készítünk úgy, hogy literenként egy púpozott evőkanál sót jól elkeverünk. Az üveget feltöltjük ezzel a sós oldattal, egészen addig, míg minden víz alatt nem lesz, majd a főtt burgonyát kettévágva beszorítjuk még a tetejére.
Fóliával letakarjuk, majd egy hétig napos helyen tartjuk. Felbontás után a burgonyát és a felső kaprot kidobjuk, a kovászolt zöldségeket pedig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a zöldségágyon kovászolt spárga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!