Hozzávalók
A marinált húshoz
- 800 g csirkemellfilé
- 140 ml natúr joghurt
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 cm friss reszelt gyömbér
- 3 tk garam masala
- 2 tk kurkuma
- 2 tk fahéj
- 2 tk chilipor
- só, bors
A szószhoz
- 4 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g aprított paradicsomkonzerv
- 1 db friss chili
- 2 cm gyömbér
- 2 tk kömény
- 2 tk fahéj
- 2 tk garam masala
- 1 tk koriander
- 250 ml kókusztejszín
- só, bors
- 1 db lime leve
A tálaláshoz
- 8 db tortillalap
Hozzávalók
A marinált húshoz
- 800 g csirkemellfilé
- 140 ml natúr joghurt
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 cm friss reszelt gyömbér
- 3 tk garam masala
- 2 tk kurkuma
- 2 tk fahéj
- 2 tk chilipor
- só, bors
A szószhoz
- 4 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g aprított paradicsomkonzerv
- 1 db friss chili
- 2 cm gyömbér
- 2 tk kömény
- 2 tk fahéj
- 2 tk garam masala
- 1 tk koriander
- 250 ml kókusztejszín
- só, bors
- 1 db lime leve
A tálaláshoz
- 8 db tortillalap
Az indiai vajas csirke elkészítéséhez a csirkét megtisztítjuk, 3 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba dobjuk. Hozzáadjuk a marinád többi hozzávalóját, belemasszírozzuk a húsba, és a hűtőbe rakjuk pihenni legalább egy órára.
Az alaphoz a vajon lepirítjuk a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, friss chilit és a reszelt gyömbért. Alaposan pirítsuk le, a vaj kissé megbarnulhat, attól csak jobb lesz a végeredmény. Ezután beleborítjuk a pácolt csirkét és alaposan lepirítjuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük az aprított paradicsommal, beleküldjük a fűszereket és fedő alatt 10 percet rotyogtatjuk. Ekkor folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kókusztejszínt is, és további 5-6 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a lime levét. Ha nem szereted annyira savasan az ételeket, először csak a felét facsard bele, kóstold meg és ha szükséges, mehet bele a másik fele is.
A tortillalapokat mindkét oldalát nagyon forró, száraz serpenyőben megkapatjuk.
A kész vajas csirkét ugyan tálalhatnánk rizzsel is, de annyira jó már magában is, hogy csak a megúszós „naan”-ra lesz szükség, hogy tunkolni tudjuk, és mehet is a zaba!
- Elkészítési idő: 40 perc + pácolás
Ha tetszett az indiai vajas csirke megúszós „naan”-nal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több indiai recept:
Garam masalás csirke sült karfiollal