Hozzávalók
A karfiolhoz
- 600 g karfiol
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk garam masala
- 1 tk méz
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db jalapeno paprika
A csirkéhez
- 2 tk garam masala
- 1 mk Cayenne-bors
- 4 ek étolaj
- 1 tk barna cukor
- 400 g csirkemell
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
Hozzávalók
A karfiolhoz
- 600 g karfiol
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 tk garam masala
- 1 tk méz
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db jalapeno paprika
A csirkéhez
- 2 tk garam masala
- 1 mk Cayenne-bors
- 4 ek étolaj
- 1 tk barna cukor
- 400 g csirkemell
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
A garam masalás csirke sült karfiollal első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, a fűszereket, a mézet, az apróra vágott vöröshagymát és a kicsi kockákra vágott jalapenót. Összekeverjük a karfiolrózsákat a fűszeres olajjal, majd az egészet egy tepsibe szórjuk.
A csirkemell fűszereit összekeverjük az olajjal és a barna cukorral, és bedörzsöljük vele a csirkét, majd a karfiolok mellé rakjuk.
210 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre, a csirkemellek méretétől függően – ha nagyon nagy csirkemellekkel dolgozunk, süssük elő kb. 10 percig a húst, csak utána rakjuk mellé a karfiolt, nehogy megégjen. Petrezselyemmel és citrommal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!