Hozzávalók
- ½ db édesburgonya (200 g/db)
- 1 szál kolbász
- 1 ek étolaj
- 30 g vaj
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 200 g trappista sajt
- 1 csomag bolti gnocchi (400 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
- ½ db édesburgonya (200 g/db)
- 1 szál kolbász
- 1 ek étolaj
- 30 g vaj
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 200 g trappista sajt
- 1 csomag bolti gnocchi (400 g-os kiszerelés)
A gnocchi recept első lépéseként a megtisztított édesburgonyát felkockázzuk, és egy hőálló tálban, mikróban kb. 10 perc alatt puhára „főzzük”.
A kolbászt felkockázzuk, és egy lábosban közepes lángon elkezdjük megpirítani az olajon. Mikor ropogósra sült, a kolbászdarabokat egy szűrőkanállal kivesszük a zsírból. Papírtörlővel bélelt tányéron hagyjuk kicsit kihűlni, majd késes aprítóban összetörjük.
Az edényben maradt kolbászzsírra dobjuk a vajat, és ha felolvadt, kicsit megpirítjuk benne a lisztet. Fél perc pirítás után, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, beleturmixoljuk a megpuhult édesburgonyát és a lereszelt sajtot.
A gnocchit sós, bő lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett ideig. A kifőtt gnocchit leszűrjük, belekeverjük a sajtos mártásba, és megszórjuk a kolbászmorzsával.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a gnocchi recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!