Hozzávalók
- 400 ml víz
- 2 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 1 mk egész szegfűszeg
- ½ db narancs
- 80 g kristálycukor
- 0.7 l száraz vörösbor
A tálaláshoz
- 2 rúd fahéj
- ½ db narancs
Fűszeres forralt bor
Hozzávalók
- 400 ml víz
- 2 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 1 mk egész szegfűszeg
- ½ db narancs
- 80 g kristálycukor
- 0.7 l száraz vörösbor
A tálaláshoz
- 2 rúd fahéj
- ½ db narancs
A vizet egy lábosba öntjük, belerakjuk a csillagánizst, a fahéjat, a szegfűszeget, a karikára vágott narancsot és a cukrot, és forrástól számítva kb. 7 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a vörösbort. Visszatesszük a tűzhelyre és addig melegítjük, amíg éppenhogy gyöngyözni kezd. Szigorúan tilos forralni, mert akkor az alkohol elpárolog belőle! Bögrébe töltve, egy karika naranccsal és fahéjrúddal szervírozzuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a fűszeres forralt bor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A forralt bor önmagában is isteni, de desszertekben is jól működik ez a fűszeres ízvilág. Próbáljátok ki, milyen, ha palacsintával vagy éppen sült gyümölccsel kombináljátok: isteni!
Jingle juice, a legfullosabb karácsonyi koktél