Hozzávalók
- 6 cső főzni való kukorica
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 20 g olvasztott vaj (a mikrós verzióhoz)
Hozzávalók
- 6 cső főzni való kukorica
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 20 g olvasztott vaj (a mikrós verzióhoz)
A kukoricáról lefejtjük a csuhéját, a megtisztított csöveket tetszőleges méretűre vágjuk. Egy nagy lábasban vizet melegítünk, belekeverjük a sót és a cukrot. Mikor felforrt a víz, belepakoljuk a kukoricacsöveket, majd 5-8 percig főzzük. Ennyi idő elegendő, hogy a kukorica megfőjön. Amennyiben tovább főzzük, csak megkeményedik, sokan esnek ebbe a hibába.
Mikor megfőtt a kukorica, kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, ízlés szerint megsózzuk, és jóízűen elfalatozzuk.
Mikróban való elkészítés esetén a tisztítatlan kukoricát 800-900 W-on, a cső méretétől függően, 10-15 percig főzzük. Kiszedjük a mikróból, megpucoljuk, majd átkenjük egy kevés olvasztott vajjal, sózzuk, és már ehetjük is.
Ha tetszettek a kukoricafőzési tippjeink, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!