Hozzávalók

1
tepsi lasagnéhoz vagy rakott tésztához
+
4 ek vaj
4 ek liszt
500 ml tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt fehér bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készíts perfekt besamel mártást!

A besamel egyike az 5 alapmártásnak, amit sok ételhez fel tudtok használni, így érdemes jól begyakorolni az elkészítését.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsi lasagnéhoz vagy rakott tésztához
+
4 ek vaj
4 ek liszt
500 ml tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt fehér bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A besamel elkészítéséhez egy gyorsforralóba tesszük a vajat, és közepes lángon elkezdjük megolvasztani. Ha a vaj felolvadt, hozzászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük, és habzásig hevítjük. Ez fontos lépés, mert így a mártásunknak nem lesz liszt íze.

A felmelegített tejet két-három részletben fogjuk hozzáadni. Ahogy az első adag tejet csomómentesre kevertük a lisztes keverékkel, jöhet a következő adag tej. Ezt addig folytatjuk, ameddig az összes tej bele nem kerül.

Besamel mártás

Ekkor hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, valamint a fehér borsot is. Ha egy kicsit izgalmasabbá szeretnétek tenni, egy teáskanálnyi mustár hozzáadása elmélyíti a vajas ízélményt. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ahogy elkezd sűrűsödni, keverünk rajta még kettőt, és le is vesszük a tűzről, mert ezután is fog még sűrűsödni, így éri el a tökéletes állagot.

Ezután már használhatjuk is, például egy jó cuccos lasagnéhoz.

besamel mártás

Ha tetszett a besamel mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több konyhai alaptechnika:

Megúszós hollandi mártás

Így készíts rántást leveshez és főzelékhez!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?