Hozzávalók

4
főre
+
3 db tojássárgája
100 g vaj
100 ml víz
fél db citrom leve
1 db babérlevél
fehérbors
1 csipet cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós hollandi mártás

A hollandi mártás elengedhetetlen az Eggs Benedicthez, kiváló mártás steak mellé, de egy kis friss spárga kísérőjeként is megállja a helyét. Mivel az eredeti változatot nem egyszerű elkészíteni, most megmutatjuk, hogyan tudtok könnyen nagyot villantani a konyhában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
3 db tojássárgája
100 g vaj
100 ml víz
fél db citrom leve
1 db babérlevél
fehérbors
1 csipet cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hollandi mártást biztosan sokan ismerik. Az eredeti változat elkészítése meglehetősen bonyolult, de most elhoztuk a megúszós verziót.

Az első lépés, hogy egy kisebb méretű gyorsforralóba tesszük a tojások sárgáját, a vajat, a vizet és a citrom levét, hozzáadjuk a babérlevelet és a fehérborsot, majd sózzuk és cukrozzuk.

Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a keverék emulziót képez. Közben vigyázni kell, mert a tojás könnyen kicsapódik, ez esetben pedig rántotta lesz belőle. Így ha biztosra akartok menni, a hőmérséklet ne kússzon 76 fok fölé! Melegen tálaljuk, ugyanis a vajtól besűrűsödik.

Tökéletes lesz az eggs benedicthez, citrusos ízének köszönhetően kiváló húsok mellé, de a friss spárga kísérője is lehet.

hollandi mártás

Ha tetszett a hollandi mártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket a mártások is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Megúszós berni mártás

3 tuti mártás alapléből

A tökéletes házi majonéz receptje + 3 majonéz-alapú mártás

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?