Hozzávalók
- ½ bögre chiamag
- 2 bögre rizstej
- 1 ½ bögre fagyasztott eper
- ½ bögre víz
- 1 db citrom
- 4 ek méz vagy rizsszirup
- 0.25 csokor friss bazsalikom
- 20 g szeletelt mandula
- 1 - 2 szem friss eper
Hozzávalók
- ½ bögre chiamag
- 2 bögre rizstej
- 1 ½ bögre fagyasztott eper
- ½ bögre víz
- 1 db citrom
- 4 ek méz vagy rizsszirup
- 0.25 csokor friss bazsalikom
- 20 g szeletelt mandula
- 1 - 2 szem friss eper
Az epres chiapuding elkészítéséhez a chiamagot elkeverjük egy tálban a rizstejjel, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ez idő alatt megszívja magát és „puding” lesz belőle.
A fagyasztott epret egy kis lábasban felolvasztjuk a vízzel, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet vagy rizsszirupot és a bazsalikomleveleket, majd elkeverjük. Addig főzzük, míg fel nem forr, és az epreink megfonnyadnak. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Ha kész a „pudingunk”, elkezdjük rétegezni: elsőnek jöhet a chiapuding, majd a kamu eperdzsem, és ezt a pohár háromnegyedéig ismételjük. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, friss eperrel, és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Elkészítési idő: 20 perc + 30 perc pihentetés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!