Hozzávalók
- 500 g sárgabarack
- 220 g barna cukor
- ½ mk őrölt fahéj
- ½ db citrom leve
- 1 db chilipaprika
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 500 g sárgabarack
- 220 g barna cukor
- ½ mk őrölt fahéj
- ½ db citrom leve
- 1 db chilipaprika
- 1 csipet só
A chilis baracklekvár első lépéseként a barackokat megmossuk, kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. Egy lábasba dobjuk őket, hozzászórjuk a cukrot, ízesítjük fahéjjal, citromlével, apróra vágott chilivel és egy csipet sóval. Alacsony lángon, gyakran kevergetve kb. 40 perc alatt sűrűre főzzük. Mikor elkészült a lekvár, botmixerrel kissé lezúzzuk, és még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejtetőre állítjuk őket.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a chilis baracklekvár recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!