Hozzávalók
- 1 kg mandarin
- 250 g kristálycukor
A sűrítéshez
- 2 tk pektin
- 2 ek kristálycukor
- 50 ml víz
Mandarindzsem
Hozzávalók
- 1 kg mandarin
- 250 g kristálycukor
A sűrítéshez
- 2 tk pektin
- 2 ek kristálycukor
- 50 ml víz
A mandarinokat meghámozzuk és alaposan megtisztítjuk a fehér részektől. Egy lábasba tesszük a mandaringerezdeket, rádobjuk a cukrot, és közepes hőmérsékleten elkezdjük főzni. Kb. 20-25 perc után botmixerrel leturmixoljuk, és tovább főzzük, hogy hígabb lekvárállagot kapjunk. A pontos főzési idő függ attól is, hogy a mandarinok mennyi folyadékot/mandarinlevet tartalmaznak.
Összekeverjük a pektint a cukorral és a hideg vízzel, és a mandarinlekvárba keverjük, majd levesszük a hőforrásról. Amikor szép sűrű a lekvárunk, alaposan kimosott üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk és így hűtjük ki, ezzel kész is vagyunk vele.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 40-50 perc
- Hűtési idő: 1-2 óra
Ha tetszett a mandarindzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nektek is a mandarin a kedvenc gyümölcsötök télen? Jó hírünk van: ha frissen esetleg kezditek megunni, akkor csodálatosan működik húsos-halas ételekben is! Persze a desszertekből is vétek kihagyni ilyenkor. Hozunk is néhány példát, hogy konkrétan mire gondoltunk.
Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival