Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriander
- 2 tk majoranna
- 9 - 1000 g fagyasztott zöldség
- 2 l zöldségalaplé
- pár csepp citromlé
A melegszendvicshez
- 1 db bagett (nagy)
- vaj
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriander
- 2 tk majoranna
- 9 - 1000 g fagyasztott zöldség
- 2 l zöldségalaplé
- pár csepp citromlé
A melegszendvicshez
- 1 db bagett (nagy)
- vaj
- 150 g trappista sajt
Az olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a fűszereket, majd mehet rá a mirelit zöldség. Pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután meglocsoljuk pár csepp citromlével, és leturmixoljuk.
A melegszendvicshez a bagettet 4 részre vágjuk, megvajazzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. A levessel tálaljuk.
Ha tetszett a fűszeres zöldségkrémleves sajtos melegszendóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!