Hirdetés

Sajttal töltött röszti

Hozzávalók

1 - 2
főre
+
500 g burgonya (megpucolva, reszelve, kinyomkodva)
1 ½ tk tört bors
1 tk szárított tárkony
1 ½ tk fokhagymapor
100 g sajt (trappista)
1 - 200 ml olaj a sütéshez
1 - 2 szál újhagyma tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajttal töltött röszti

Némi odafigyelést igényel ez a kaja, de higgyétek el, megéri: brutálisan ropogós, belül viszont nyúlik a sajt, és szaftos, igazi kánaán.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 2
főre
+
500 g burgonya (megpucolva, reszelve, kinyomkodva)
1 ½ tk tört bors
1 tk szárított tárkony
1 ½ tk fokhagymapor
100 g sajt (trappista)
1 - 200 ml olaj a sütéshez
1 - 2 szál újhagyma tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni 10 percet, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és leszárítjuk egy papírtörlőn (ennek a reszelt, kinyomkodott burgonyának kell lennie 500 g-nak). Fűszerezzük a borssal, a tárkonnyal és a fokhagymaporral, és ízlés szerint sózzuk. 

Egy tapadásmentes serpenyőbe 2 mm-nyi olajon, közepes hőfokon eloszlatjuk a burgonya felét, és egy kicsit megnyomkodjuk, kerek palacsintaformájúra igazgatjuk, és ropogósra sütjük. Rátesszük a reszelt, sajtot majd eloszlatjuk a maradék burgonyát a tetején, és átfordítjuk egy másik közepesen forró serpenyőbe 2 mm-nyi olajra, és ezt az oldalát is ropogósra sütjük. Legyünk türelmesek, az egész művelet eltart 20-30 percig. Ha úgy ítéljük meg, és időközben szükséges, pótoljuk az olajat. Tálalásnál megszórjuk újhagymával, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a sajttal töltött röszti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások