Hirdetés

Vega rakott köles

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
200 g köles
3 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
2 szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
500 ml alaplé
500 g mirelit borsó
5 ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega rakott köles

Ha már unjátok a borsófőzeléket vagy a borsópörköltet, ez a rakott verzió tök jó alternatíva, akár hús helyett is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
200 g köles
3 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
2 szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
só, bors
2 tk sűrített paradicsom
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
500 ml alaplé
500 g mirelit borsó
5 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A kölest bő, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Pirítani kezdjük az olajon az aprítógépben lezúzott hagymát, fokhagymát, zellert és répát. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá a sűrített paradicsom. Az egészet jól lepirítjuk. Jöhetnek rá a fűszerek. Felöntjük az alaplé felével. Ha jól besűrűsödött, belerakjuk a borsót, majd a maradék alaplevet, és 10 percet rotyogtatjuk. Az a lényeg, hogy szép szaftja legyen. 

Ezután egy közepes nagyságú tálba rétegezzük: először jöhet a köles fele, erre a borsós ragu fele, majd a maradék köles és borsós ragu. A tetejére kenjük a tejfölt, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.

Ha tetszett a rakott köles receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások