A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A krumplihoz
- 400 g krumpli
- só
- bő étolaj a sütéshez
A májas raguhoz
- 2 tk sertészsír
- 500 g csirkemáj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek morzsolt majoránna
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 mk fűszerpaprika
- só, bors
- 200 ml víz
Csirkemájas brassói
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A krumplihoz
- 400 g krumpli
- só
- bő étolaj a sütéshez
A májas raguhoz
- 2 tk sertészsír
- 500 g csirkemáj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek morzsolt majoránna
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 mk fűszerpaprika
- só, bors
- 200 ml víz
A csirkemájas brassói elkészítésének első lépéseként a megmosott, megtisztított krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és bő, sós, lobogó vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, aztán bő, 180 fokra melegített olajban készre sütjük és még forrón megsózzuk.
A raguhoz zsírt melegítünk egy serpenyőben és erős hőfokon, kb. 2 perc alatt lepirítjuk rajta a májat. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a sűrített paradicsommal, a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és erős hőfokon további 2-3 percig hőkezeljük. Végül hozzákeverjük a krumplit a májhoz, és tálalhatunk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a csirkemájas brassói recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!