Hirdetés

Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti

Hozzávalók

6
főre
+
2 ek zsír
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 db paprika
2 db paradicsom
4 db csirkecomb
1 db csirkemell
3 db csirkeláb
4 db csirkenyak
200 g csirkemáj
100 g csirkezúza
1 ½ l víz
só, bors
2 ek darált édes paprika
3 ek pirospaprika

A habaráshoz

2 ek liszt
3 ek tejföl

A galuskához

800 g liszt
6 db tojás
200 - 250 ml savas ásványvíz

A tálaláshoz

tejföl
petrezselyem
savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti

Egy igazi klasszikus, amitől még a vegák is elbizonytalanodnak egy pillanatara. Nálunk kerülnek bele belsőségek is, de természetesen nokedlivel tálaljuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
2 ek zsír
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 db paprika
2 db paradicsom
4 db csirkecomb
1 db csirkemell
3 db csirkeláb
4 db csirkenyak
200 g csirkemáj
100 g csirkezúza
1 ½ l víz
só, bors
2 ek darált édes paprika
3 ek pirospaprika

A habaráshoz

2 ek liszt
3 ek tejföl

A galuskához

800 g liszt
6 db tojás
200 - 250 ml savas ásványvíz

A tálaláshoz

tejföl
petrezselyem
savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A csirkepaprikás elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük, majd rádobjuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát és a babérlevelet. Mikor szinte teljesen lepirult a hagyma, hozzátesszük az apró kockákra vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot. (Célszerű leforrázni, mert akkor szépen le tudjuk húzni a héját, és az nem kerül bele a paprikásba.) További 1 perc pirítás után hozzátesszük a húsokat (a combokat ketté-, a mellet pedig nagyobb darabokra vágva), és 1-3 percig pirítjuk azokat is. 

Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a darált paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hagyjuk a tetején, hogy jobban feloldódjon a paprika. Lassú tűzön főzzük kb. egy órán keresztül, míg a húsok megpuhulnak. Mikor már puha a hús, kivesszük egy tálba, és félretesszük. 

Egy másik tálban egy habverővel csomómentesre keverjük a lisztet és a tejfölt, majd kiveszünk 2 evőkanálnyit a szószból, azzal is elkeverjük, és folyamatosan hozzácsurgatjuk a habarást a szószhoz. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével összeturmixoljuk a mártást, hogy egy szép, homogén és selymes állagot kapjunk, majd visszatesszük a húsokat, és lehúzzuk a tűzről.

Egy mély tálban, vizet melegítünk, amikor felforrt, bekeverjük a galuska tésztát. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és egy habverő segítségével elkezdjük összekeverni, miközben hozzáöntjük az ásványvizet is. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 3-4 perc alatt készre főzzük.

Tálalásnál a nokedlire szedünk a csirkepaprikásból, meglocsoljuk egy kis tejföllel, megszórjuk friss petrezselyemmel, és savanyú uborkával vagy más savanyúsággal tálaljuk.

Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

Ha tetszett a csirkepaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több paprikás húsétel:

Pulykapaprikás

Nyúlpaprikás petrezselymes galuskával

Borjúpaprikás tormás puliszkával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?