Hozzávalók
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kisebb)
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ½ ek pirospaprika
- 1 db paradicsom (kisebb)
- kb. 2,5 l alaplé
- 4 db nyúlcomb
- 200 ml tejföl
A galuskához
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 4 ek olaj
- 360 - 400 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy csipet só
A tálaláshoz
- tejföl
- friss petrezselyem
Hozzávalók
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (kisebb)
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ½ ek pirospaprika
- 1 db paradicsom (kisebb)
- kb. 2,5 l alaplé
- 4 db nyúlcomb
- 200 ml tejföl
A galuskához
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 4 ek olaj
- 360 - 400 ml víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 nagy csipet só
A tálaláshoz
- tejföl
- friss petrezselyem
A nyúlpaprikás elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 1 l alaplével, és felforraljuk. Egy botmixerrel simára turmixoljuk, majd beletesszük a combokat, és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Addig rotyogtatjuk, amíg a combok puhára nem főttek (1-2 óra). Ha elforrt a lé a húsról és szükséges, akkor pótoljuk. Amikor megfőtt a hús, a tejfölt hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük.
A galuska alapanyagait összekeverjük, majd forrásban lévő vízben 3,5 perc alatt megfőzzük. Tálalásnál, ha szeretnénk, tehetünk még tejfölt a paprikásra, és friss petrezselyemmel kínáljuk.
Ha tetszett a nyúlpaprikás petrezselymes galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!