Hirdetés

Hozzávalók

A galuskához

50 dkg friss spenót
50 dkg liszt
2 db tojás
2 ½ dl víz
Só, bors, szerecsendió

A mártáshoz

2 fej nagyobb vöröshagyma
15 dkg kockára vágott bacon vagy sonka
1 dl száraz fehérbor
2 ½ dl habtejszín
15 dkg emmentáli sajt
frissen tört bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dél-Tiroli käsespätzle

A nokedli egy rendkívül egyszerű étel, de pár alapanyag hozzáadásával egy isteni finom vacsit varázsolhatunk az asztalunkra. Lesz a receptben spenót, pirított sonka és sült hagyma is, úgyhogy nyomás a konyhába és készítsétek el ti is ezt a szuperkaját!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

A galuskához

50 dkg friss spenót
50 dkg liszt
2 db tojás
2 ½ dl víz
Só, bors, szerecsendió

A mártáshoz

2 fej nagyobb vöröshagyma
15 dkg kockára vágott bacon vagy sonka
1 dl száraz fehérbor
2 ½ dl habtejszín
15 dkg emmentáli sajt
frissen tört bors
Bevásárlólistához adom

A spenótot egy percre nagy adag forrásban lévő vízbe dobjuk, majd azonnal át is szedjük egy nagy tál hideg vízbe. Ezután alaposan kinyomkodjuk a leveleket és egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hogy krémes állagú legyen. Egy tálban a spenótpüréhez adjuk a lisztet, tojásokat, fűszereket és a vizet. Majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy szuper galuskatészta-állagot kapjunk. A spenót főzővizét picit megsózzuk és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a masszát. Amikor feljöttek a galuskák a víz felszínére, még egy percig hagyjuk  főni, majd szűrő segítségével kihalásszuk őket, átöblítjük és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A vöröshagymát félbevágjuk, szeleteljük, egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félrerakjuk őket tálalásig.

A serpenyőben, amiben a hagyma sült, lepirítjuk a kis kockákra vágott bacont, aminek a felét a hagymához keverjük. A serpenyőben maradt másik adagot pedig felöntjük a fehérborral és 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és 1-2 percig főzzük, hogy beleolvadjon a sajt a mártásba, végül sózzuk és borsozzuk.

Tálaláskor egy adag mártást rakunk a tányérra, erre jön rá a megfőtt galuska, majd a pirított baconos hagyma és már ehetjük is a szuper ebédünket vagy épp vacsoránkat!

Ha tetszett a Dél-Tiroli käsespätzle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások