Hozzávalók
A galuskához
- 50 dkg friss spenót
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 ½ dl víz
- Só, bors, szerecsendió
A mártáshoz
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 15 dkg kockára vágott bacon vagy sonka
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ½ dl habtejszín
- 15 dkg emmentáli sajt
- frissen tört bors
Dél-Tiroli käsespätzle
Hozzávalók
A galuskához
- 50 dkg friss spenót
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 ½ dl víz
- Só, bors, szerecsendió
A mártáshoz
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 15 dkg kockára vágott bacon vagy sonka
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ½ dl habtejszín
- 15 dkg emmentáli sajt
- frissen tört bors
A spenótot egy percre nagy adag forrásban lévő vízbe dobjuk, majd azonnal át is szedjük egy nagy tál hideg vízbe. Ezután alaposan kinyomkodjuk a leveleket és egy aprítógépben alaposan lezúzzuk, hogy krémes állagú legyen. Egy tálban a spenótpüréhez adjuk a lisztet, tojásokat, fűszereket és a vizet. Majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy szuper galuskatészta-állagot kapjunk. A spenót főzővizét picit megsózzuk és a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a masszát. Amikor feljöttek a galuskák a víz felszínére, még egy percig hagyjuk főni, majd szűrő segítségével kihalásszuk őket, átöblítjük és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A vöröshagymát félbevágjuk, szeleteljük, egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félrerakjuk őket tálalásig.
A serpenyőben, amiben a hagyma sült, lepirítjuk a kis kockákra vágott bacont, aminek a felét a hagymához keverjük. A serpenyőben maradt másik adagot pedig felöntjük a fehérborral és 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és 1-2 percig főzzük, hogy beleolvadjon a sajt a mártásba, végül sózzuk és borsozzuk.
Tálaláskor egy adag mártást rakunk a tányérra, erre jön rá a megfőtt galuska, majd a pirított baconos hagyma és már ehetjük is a szuper ebédünket vagy épp vacsoránkat!
Ha tetszett a Dél-Tiroli käsespätzle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!