Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
100 g fehér szalonna
2 ek sertészsír
50 g szárazkolbász
50 g lángolt kolbász
50 g füstölt kolbász
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt paprika
1 ek pirospaprika
1 mk csípős pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 kg pucolt burgonya
só, bors
1 mk őrölt kömény
1 tk majoranna
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Jani-féle paprikás krumpli

Ez az étel egy igen nagy klasszikusa a magyar gasztronómiának – én pedig most egy hagyománytisztelő verziót szeretnék bemutatni nektek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
41
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
100 g fehér szalonna
2 ek sertészsír
50 g szárazkolbász
50 g lángolt kolbász
50 g füstölt kolbász
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt paprika
1 ek pirospaprika
1 mk csípős pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 kg pucolt burgonya
só, bors
1 mk őrölt kömény
1 tk majoranna
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 

Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük. 

Jani-féle paprikás krumpli

A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.

Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a Jani-féle paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások