Hozzávalók
- 1 db sertéscsülök (hátsó, nem füstölt)
- 400 ml sör
- só
- 1 szál sárgarépa (kb. 150 g)
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 tk egész bors
- 1 tk egész kömény
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 ek olaj
- 1 ek nagyszemű só
Hozzávalók
- 1 db sertéscsülök (hátsó, nem füstölt)
- 400 ml sör
- só
- 1 szál sárgarépa (kb. 150 g)
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 tk egész bors
- 1 tk egész kömény
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 ek olaj
- 1 ek nagyszemű só
A káposztás csülök elkészítéséhez a csülköt felöntjük a sörrel és annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, beledobjuk a répát, a hagymát, a fokhagymákat, a babérlevelet, a borsot és a köményt. Felforraljuk, és 1 órán át lassan bugyogtatva előfőzzük.
A káposztát kifacsarjuk, majd egy tepsibe tesszük. A csülköt kivesszük a léből, megkenjük az olajjal, majd a bőrét bedörzsöljük nagyszemű sóval. A maradék levet leszűrjük, és félreteszünk belőle 2-3 merőkanálnyit (a többit lefagyaszthatjuk, tökéletes lesz alaplének valamilyen csülkös leveshez).
A káposztára rátesszük a fokhagymákat, a répát, a babérlevelet, a hagymát, és felöntjük a félretett főzőlével, majd ráhelyezzük a csülköt, lefedjük alufóliával, és 150 fokos sütőbe helyezzük 1,5 órára. Ha lejárt az idő, feltesszük a hőmérsékletet 230 fokra, levesszük róla az alufóliát és további 30 perc alatt pirosra sütjük.
Elkészítési idő: kb. 200 perc
Ha tetszett a káposztás csülök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több káposzta és csülök:
Csülök-köröm pörkölt, ahogy a nagyi készíti
Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel
Szabolcsi töltött káposzta, ahogy Magyon készül
Zé-féle paradicsomos káposzta vega fasírttal