A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darált marhahús
- 3 db babérlevél
- 1 csipet fahéj
- 2 tk oregánó
- só, bors
- 200 ml vörösbor
- 300 ml víz
- 350 g passata
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
Az összeállításhoz
- 500 - 600 g padlizsán
- só
- 300 g krumpli
- 4 ek étolaj
- őrölt bors
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g finomliszt
- 400 ml tej
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 75 g feta
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darált marhahús
- 3 db babérlevél
- 1 csipet fahéj
- 2 tk oregánó
- só, bors
- 200 ml vörösbor
- 300 ml víz
- 350 g passata
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
Az összeállításhoz
- 500 - 600 g padlizsán
- só
- 300 g krumpli
- 4 ek étolaj
- őrölt bors
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A besamelhez
- 40 g vaj
- 40 g finomliszt
- 400 ml tej
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 75 g feta
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 2 - 3 ek zsemlemorzsa
A görög muszaka ragujához az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rárakjuk a húst és alaposan lepirítjuk. Fűszerezzük, felöntjük a borral és ha elpárolgott, rárakjuk a vizet, a passatát, a darabolt paradicsomot, felforraljuk és 30-40 percig főzzük.
A padlizsánt 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, és hagyjuk állni 30 percig. Ha állt, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet és sót. A krumplit 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. A padlizsánt és a krumplit összeforgatjuk 2-2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és tepsire rakjuk úgy, hogy ne fedjék egymást, majd mehet a 180 fokos sütőbe 15 percre.
A besamelhez a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belerakjuk a fetát, elkeverjük és elzárjuk. A besamelhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját. Egy 20×30 cm átmérőjű tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával és az elősütött padlizsán felét lerakjuk alsó rétegnek. Erre jöhet a ragu fele, a krumpli, majd a maradék ragu és erre a padlizsán. Leöntjük a besamellel, megszórjuk a morzsával, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 2 óra
Ha tetszett a görög muszaka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!