Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A paprikás krumplihoz

200 g füstölt szalonna
1 csipet egész köménymag
2 fej hagyma
2 db paradicsom
3 - 4 csipet só
kb. 500 ml víz
1 db paprika
2 - 3 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek pirospaprika
1 rúd lángolt kolbász
kb. 1 tk majoranna
őrölt bors
2 kg ALDI BIO burgonya
1 db lapzselatin

A csipetkéhez

100 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
1 ek víz (ha szükséges)

A tálaláshoz

1 kg szeletelt kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Paprikás krumpli bográcsban

A paprikás krumplihoz minden háztartásban tartozik egy bevált recept. Aki viszont kipróbálná Zé brutálszaftos, gazdag változatát, bátran álljon neki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A paprikás krumplihoz

200 g füstölt szalonna
1 csipet egész köménymag
2 fej hagyma
2 db paradicsom
3 - 4 csipet só
kb. 500 ml víz
1 db paprika
2 - 3 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek pirospaprika
1 rúd lángolt kolbász
kb. 1 tk majoranna
őrölt bors
2 kg ALDI BIO burgonya
1 db lapzselatin

A csipetkéhez

100 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
1 ek víz (ha szükséges)

A tálaláshoz

1 kg szeletelt kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A szalonnát kis kockákra vágjuk. Erős lángon, hosszasan hevített öntöttvas bográcsban felforrósítjuk a köménymagot, majd rászórjuk a szalonnát, kicsit pirítjuk, és beleszórjuk a finomra vágott hagymát. Amíg pirul, a paradicsomot először cikkekre vágjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk vágni, majd felaprítjuk. 

A hagymát néha átkeverjük, nehogy leégjen. Két csipet sóval megszórjuk, hogy kicsit levet eresszen, és felöntjük kb. 150 ml vízzel. Beleszórjuk a paradicsomot, és fél órán át főzzük. Fontos, hogy többször hagyjuk kicsit lepirulni, majd újra kevés vízzel felöntjük, hogy igazi pörköltalap legyen belőle. 15 perc elteltével beletesszük a négybe vágott paprikát.

Amíg fő, begyúrjuk a csipetke tésztáját, amihez a lisztet egy tálba mérjük, beleütjük a tojást, és a sóval együtt alaposan összedolgozzuk. Ha nem akar összeállni a tészta, minimális víz hozzáadásával könnyebben összedolgozható lesz. A kész tésztát enyhén lisztezett tálba csipkedjük, és az ujjunkkal kicsit megsodorva megformázzuk.

A bográcsban rotyogó alaphoz adjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, kevergetve 1 percig pirítjuk, majd újra kevés vízzel felöntjük. A kolbászt felkarikázzuk, majd az alaphoz adjuk. Beleszórjuk a majorannát, megborsozzuk, és hagyjuk tovább rotyogni.

A krumplit megtisztítjuk, majd ujjnyi vastag cikkekre vágjuk, és a bográcsba dobjuk. A krumpli hozzáadása miatt újra megsózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ne lepje el. A tetejére tesszük a lapzselatint, hagyjuk, hogy beleolvadjon, mert ettől gazdagabb, krémesebb lesz a szaftja.

Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, beleszórjuk a csipetkét, és készre főzzük. A csipetke liszttartalma miatt kicsit sűríti majd a szaftot, így ha kicsit hígabban szeretitek, kevés vizet még érdemes hozzáadni. Végül kenyérrel tálaljuk. 

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: kb. 45 perc
  • Összesen: kb. 60 perc
paprikás krumpli bográcsban
Paprikás krumpli bográcsban

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több bográcsos kaja:

Tojásos lecsó bográcsban

Slambuc

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?