Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db kolbász
Hozzávaló kipipálva
1 kisebb fej lila káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 fej lila hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
150 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ - 2 db piros alma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Igazi őszi/téli étel a párolt lila káposzta, ami egy kis fehérborral és almával megbolondítva még szuperebb. Pláne, ha egy jóféle kolbász is társul mellé! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db kolbász
Hozzávaló kipipálva
1 kisebb fej lila káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 fej lila hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
150 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ - 2 db piros alma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy fazékba öntjük az olajat, és a kolbászokat 3-4 perc alatt lepirítjuk benne, majd kiszedjük, és félrerakjuk. A káposzta felét egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a másik felét pedig vékony csíkokra vágjuk.

A lila hagymát felszeleteljük, ezután a fazékban visszamaradt zsiradékra szórjuk a barna cukrot, és amikor kicsit megkaramellizálódott a cukor, beledobjuk a lila hagymát, és lepirítjuk. Ezután mehet bele a káposzta, só és bors, a babérlevél és a kömény, végül pedig a fehérbor. Időnként átkeverve kb. 20 percig pirítjuk a káposztát.

Közben az almákat cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházait.

Ha elkészült a káposzta, kiszedjük a babérleveleket, majd egy nagyobb sütőtálba rétegezzük a párolt káposztát és az almaszeleteket, végül a tetejére teszünk néhány cikk almát és a kolbászokat. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és ha az almák is kissé megpárolódtak, készen is vagyunk.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütés: 25 perc
  • Összesen: 55 perc
fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal
Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több kolbászos recept:

Tepsis kolbászos lepény

Vörösboros sült kolbász

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?