Hozzávalók
A steakhez:
- 1 szelet nagyobb T-Bone steak
- tört színes bors és só
- 1 ek olaj
- 100 g vaj
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek worcester szósz
- 1 ek barna cukor
- 100 ml whiskey
A szószhoz:
- 5 g száraz zöld bors
- 200 - 300 ml tejszín
A körethez:
- 150 g ceruzabab (mirelit is lehet)
- 50 g vaj
- 50 g szeletelt mandula
Hozzávalók
A steakhez:
- 1 szelet nagyobb T-Bone steak
- tört színes bors és só
- 1 ek olaj
- 100 g vaj
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 ek worcester szósz
- 1 ek barna cukor
- 100 ml whiskey
A szószhoz:
- 5 g száraz zöld bors
- 200 - 300 ml tejszín
A körethez:
- 150 g ceruzabab (mirelit is lehet)
- 50 g vaj
- 50 g szeletelt mandula
A steaket beleforgatjuk a tört borsba és sóba, kicsit bele is masszírozzuk a fűszereket, majd jó forró serpenyőbe egy csepp olajat teszünk és intenzív lángon oldalanként 2-3 percig pirítjuk benne a húst. Egy csipesszel megfogva az élére fordítjuk a húst és a szeletek oldalát is lepirítjuk fél-fél perc alatt. Félretesszük a húst, a serpenyőt lehúzzuk, hogy kihűljön és kitöröljük. Ha már lehűlt, beledobjuk a vajat, ráfacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a worcester szószt és a cukrot, majd ha ezek összeolvadtak, visszahelyezzük a húst. Ráöntjük a whiskey felét, majd picit oldalra döntve a serpenyőt óvatosan begyújtjuk, így flambírozzuk a húst. Ha elégett az alkohol, megfordítjuk a húst és ugyanígy járunk el a maradék whiskeyvel a hús másik oldalán. Ha elégett, maghőmérő segítségével a kívánt átsütöttségűre készítjük a húst, figyelve arra, hogy a bélszín része hamarabb megvan, mint a hátszín. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük fóliával.