Hirdetés

Túrós ganca

Hozzávalók

8
főre
+
1 kg krumpli (tisztítva)
100 g kenyérszalonna
50 g zsír (mi sertészsírt használtunk)
250 g liszt
200 g tejföl
250 g rögös túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Túrós ganca

A ganca egy laktató fogás, amit érdemes túróval is elkészíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
1 kg krumpli (tisztítva)
100 g kenyérszalonna
50 g zsír (mi sertészsírt használtunk)
250 g liszt
200 g tejföl
250 g rögös túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A túrós ganca elkészítéséhez a krumplit azonos méretű kockákra vágjuk, majd egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a sót hozzáadva puhára főzzük.

Közben a felkockázott szalonnát a zsíron, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük.

A puha krumplit a főzővízzel együtt áttörjük, és alacsony lángon, állandó keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet.

Szilárdnak és kanállal könnyen adagolható állagúnak kellene lennie, de szükség esetén még tehetünk hozzá lisztet. Ez a burgonya fajtájától is függ, de lehet, hogy akár 50-100 grammal is többre lehet szükség. 

A leszűrt zsírból 2-3 evőkanálnyit felforrósítunk, majd az evőkanalat belemártjuk, és a masszát így adagoljuk serpenyőbe, majd többször megforgatva pirosra sütjük, és egy olyan tálba szedjük át, amit sütőbe tudunk tenni.

A tetején elosztjuk a tejfölt, és szétszórjuk rajta a túrót és a pirított szalonnát is. A megmaradt zsírt is belecsorgatjuk, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

turos-ganca
Hagyományos túrós ganca

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Ha tetszett a túrós ganca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több túrós kaja, nem csak ganca:

15 perces kolbászos-juhtúrós csusza

Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Cukormentes túrós palacsinta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?