Hozzávalók
- 1 kg krumpli (tisztítva)
- só
- 100 g kenyérszalonna
- 50 g zsír (mi sertészsírt használtunk)
- 250 g liszt
- 200 g tejföl
- 250 g rögös túró
Hozzávalók
- 1 kg krumpli (tisztítva)
- só
- 100 g kenyérszalonna
- 50 g zsír (mi sertészsírt használtunk)
- 250 g liszt
- 200 g tejföl
- 250 g rögös túró
A túrós ganca elkészítéséhez a krumplit azonos méretű kockákra vágjuk, majd egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a sót hozzáadva puhára főzzük.
Közben a felkockázott szalonnát a zsíron, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük.
A puha krumplit a főzővízzel együtt áttörjük, és alacsony lángon, állandó keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet.
Szilárdnak és kanállal könnyen adagolható állagúnak kellene lennie, de szükség esetén még tehetünk hozzá lisztet. Ez a burgonya fajtájától is függ, de lehet, hogy akár 50-100 grammal is többre lehet szükség.
A leszűrt zsírból 2-3 evőkanálnyit felforrósítunk, majd az evőkanalat belemártjuk, és a masszát így adagoljuk serpenyőbe, majd többször megforgatva pirosra sütjük, és egy olyan tálba szedjük át, amit sütőbe tudunk tenni.
A tetején elosztjuk a tejfölt, és szétszórjuk rajta a túrót és a pirított szalonnát is. A megmaradt zsírt is belecsorgatjuk, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Ha tetszett a túrós ganca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több túrós kaja, nem csak ganca:
15 perces kolbászos-juhtúrós csusza
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel