A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g szeletelt bacon
- ½ szál póréhagyma
- 20 g vaj
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 100 ml habtejszín
- 50 g pálpusztai sajt
- 50 g reszelt gouda sajt
- 80 g reszelt mozzarella
A nokedlihez
- 250 g finomliszt
- 1 db tojás
- 50 ml sör
- 50 ml víz
- 50 ml tej
- só
- 1 ek étolaj
A tetejére
- 20 g reszelt mozzarella
- 20 g reszelt gouda sajt
- 50 g pirított hagyma
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g szeletelt bacon
- ½ szál póréhagyma
- 20 g vaj
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 100 ml habtejszín
- 50 g pálpusztai sajt
- 50 g reszelt gouda sajt
- 80 g reszelt mozzarella
A nokedlihez
- 250 g finomliszt
- 1 db tojás
- 50 ml sör
- 50 ml víz
- 50 ml tej
- só
- 1 ek étolaj
A tetejére
- 20 g reszelt mozzarella
- 20 g reszelt gouda sajt
- 50 g pirított hagyma
Az ultimate Käsespätzle elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk és egy serpenyőbe szórjuk, majd közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már ropogósra pirult, félreteszünk egy keveset a zsírjából és hozzádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót.
Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtokat, és alaposan összeforraljuk.
A nokedli hozzávalóit egy tálban kikeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, majd összekeverjük a félretett baconzsírral, hogy ne tapadjon össze.
A sajtos mártásba keverjük a nokedlit, sütésálló serpenyőkbe porciózzuk és a tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal.
220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd pirított hagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett az Ultimate Käsespätzle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Vannak olyan brutális kaják, amik nélkül lehet élni…csak nem érdemes! Mutatunk is párat, amiket kötelező kipróbálni legalább egyszer.
Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével