Hirdetés
Bespájzolva
Vega

Vega

Hozzávalók

4
személyre
+

A zsemlegombóchoz

2 db tojás
só, bors
60 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
300 ml tej
150 g száraz kenyérkocka
1 ek útifűmaghéj
50 g vaj
1 ek olívaolaj

A sült karfiolhoz

1 fej karfiol (nagyobb)
só, bors
3 ek olívaolaj

A vadas mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 fej zellergumó (kisebb)
2 szál sárgarépa (kisebb)
600 - 700 ml zöldségalaplé
30 g vaj
1 db citrom reszelt héja és pár csepp leve
1 tk. dijoni mustár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült karfiolos vadas parmezános zsemlegombóccal

Ha valakinek a vadas volt a kedvenc kajája az iskolai menzán, akkor az tutira örülni fog ennek a verziónak, még ha húsmentes is. Azok pedig, akik évek óta ellenállnak ennek a csábításnak, most azonnal próbálják ki, mert teljesen új élmény lesz!
(Off-topik: Ha ismertek vega vagy vegán vadászt, küldjetek nekünk egy üzenetet!)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A zsemlegombóchoz

2 db tojás
só, bors
60 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
300 ml tej
150 g száraz kenyérkocka
1 ek útifűmaghéj
50 g vaj
1 ek olívaolaj

A sült karfiolhoz

1 fej karfiol (nagyobb)
só, bors
3 ek olívaolaj

A vadas mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 fej zellergumó (kisebb)
2 szál sárgarépa (kisebb)
600 - 700 ml zöldségalaplé
30 g vaj
1 db citrom reszelt héja és pár csepp leve
1 tk. dijoni mustár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zsemlegombóchoz összekeverjük a tojásokat, a sót, a borsot, a parmezánt, a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselymet, a tejet, a kenyérkockát és az útifűmaghéjat, majd legalább 20 percig állni hagyjuk a hűtőben. Ezután gombócokat formázunk a masszából, amiket sós, gyöngyöző vízben addig főzünk, amíg feljönnek a víz színére, majd a felhevített vaj-olívaolaj keverékén jól megpirítjuk őket.

A mártáshoz üvegesre pároljuk az olívaolajon az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá a fokhagyma is. Rádobjuk a szintén apróra vágott zellert és sárgarépát, majd felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Kis lángon puhára főzzük a zöldségeket, utána leturmixoljuk. A mártást végül a vajjal, a citrom héjával, levével és a mustárral ízesítjük, majd amikor újra rottyant egyet, kész is.

A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kívülről szinte már megégnek.

Tálaláskor a tányérra kanalazunk a mártásból, ráteszünk pár karfiolrózsát, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és teszünk mellé néhány parmezános zsemlegombócot.

Ha tetszett a sült karfiolos vadas parmezános zsemlegombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások