A Circo Pizza egyre népszerűbb, amit mi sem mutat jobban, mint hogy én is csak többszöri próbálkozásra tudtam beülni hozzájuk, ugyanis annyira gyakran van telt ház. Úgyhogy ezt most jegyezzétek fel: nagyon is érdemes előre asztalt foglalni! A koncepció picit több, mint a bevált pizzázóink esetében, hiszen a natúr borok és kávék is figyelmet kapnak. Előbbiről a Lees Brothers csapata, utóbbi esetében pedig a Bagira kávépörkölő gondoskodik.
A Circo Pizza mer kicsit más lenni
Egy food truckból indultak, most pedig egy igen központi elhelyezkedésű üzletük van az V. kerületben, de még csak nem is ez a legkülönlegesebb. Sokkal inkább a kínálat, amiben igazán extra pizzákat találni. Szokás mondani, hogy a nápolyi pizza attól jó, hogy minél kevesebb feltét van rajta – a Circo pont, hogy szembemegy ezzel. Simán rápakolnak kimchit, mézet és savanyított lila hagymát is a tésztákra, a menün pedig olyan ízvilágú pizzák is találhatók, mint a carbonara vagy a gombapaprikás.
A tészta olasz lisztből készül, kellően levegős, kicsit már a cannotto pizza irányába mozdul el magasabb szélének köszönhetően. A jó tészta nélkül mit sem érnének az extra feltétek, de szerencsére mindkettő rendben van (nagyon is).

Klasszikusabb vonal: Quattro
Elsőként egy olyan pizzát próbáltunk ki, amely más egységek étlapján is gyakran megjelenik, de a Circo esetében egy kis csavarral készül. A rákerülő négy sajt a grana padano, a fior di latte, a scamorza és a taleggio, a plusz egy ráadás pedig a pecorinós-ricottás krém. Ha ez önmagában nem lenne elég, kerül rá egy kis méz is, ami remekül passzol a sajt sósságához, illetve bors és olívaolaj. A sok sajt miatt kifejezetten zsíros és szaftos, nekünk nagyon bejött, hogy kicsit más, mint a klasszikus quattro formaggi. (4000 Ft)

Húsos opció: Nduja
Szeretjük a szalámis pizzát, de az olasz, kenhető kolbász is egy bevett feltét, ami igazán pikánssá tudja varázsolni a tésztát. A paradicsomszósszal együtt kerül az ’nduja az alapra, de ezt még panchettával is extrázzák. Sajtból az alap grana padano és fior di latte mellett stracciatella teszi még krémesebbé, míg a vékonyra szeletelt radicchio frissebbé. Tökéletesen látszik ezen a pizzán is, hogy nem az volt a cél, hogy jó alaposan megpakolják, a rákerülő feltéteket nagyon átgondolták és remekül kiegészítik egymást. El is árulom, hogy nekem ez lett a kedvencem a kipróbált pizzák közül, a krémes sajt és a ropogós radicchio nálam nagyon működött. (4400 Ft)

Gomba paprikás pizza
Amikor először megláttam a menün, hogy carbonarás és gombapaprikás pizzát is készítenek, bevallom, kicsit megijedtem. Elvetemült ötletnek tűnt ilyen szokatlan dolgokat a pizzára pakolni, de végül rendeltem egy gombapaprikásat. És milyen jó döntés volt! Ezt nem úgy érdemes elképzelni, hogy a pizzatésztára kész gombapaprikás kerül, hanem annak alkotóelemei külön-külön kerülnek rá. Az alap panna, azaz tejszín, erre megy a gomba, kápiakrém, tejföl, pirospaprika és petrezselyem. Na meg a megszokott fior di latte és grana padano, illetve olívaolaj. Nem számítottam arra, hogy ez a pizza ennyire be fog jönni. Habár nem a klasszik gombapaprikásra emlékeztetett, nagyon jól működtek rajta együtt a feltétek. (4400 Ft)

Extrás pizzáért irány a Circo Pizza!
Ha nyitottak vagytok az extrább pizzákra, akkor mindenképp érdemes kipróbálnotok a Circót! De ha inkább a klasszikus nápolyi vonalon maradnátok, akkor egy Margheritával sem lőhettek mellé. Az áraik picit magasabbak, 2700 és 4700 Ft között mozognak, de a minőségre nem lehet panasz, a tészta és a feltétek egyaránt kiválóak.
Circo Pizza
Cím: 1065 Budapest, Hajós u. 21.